Praktijkvoorbeelden en ervaringen uit mijn praktijk

Mevr. van de K. en Fibromyalgie

"Ik heb in mei 2014 te horen gekregen dat ik fibromyalgie heb. Dit was een schok, maar ook een onbekende ziekte/aandoening. Ik kreeg steeds meer klachten en zat een jaar later in een diep dal. De huisarts kon me niet verder helpen en gaf aan dat ik er maar mee moest leren leven. Ondertussen ben ik ook nog werkloos geworden. Dat levert ook veel stress op en dus ook weer meer klachten bij de fibromyalgie. Door de klachten en stress sliep ik erg slecht. En was ik zo moe dat ik niks meer kon hebben. Ik was snel geïrriteerd en kreeg last van huilbuien en woede uitbarstingen die ik anders nooit heb. Voor mijn gevoel stond ik met mijn rug tegen de muur. Wat nu? 

Omdat ik in het verleden goede ervaringen had bij Esther, heb ik weer besloten om bij haar een afspraak te maken. Ik heb bij haar mijn verhaal gedaan en samen hebben we gekeken wat nu het beste voor mij is. Het komt er op neer dat ik eerst mijn mentale gemoedstoestand moet aanpakken en daarna de lichamelijke klachten.

Ik kreeg korrels mee naar huis. Deze heb ik 3x van de 4 doses ingenomen en ik merkte dat het steeds beter met me gaat. Ondertussen ben ik zo af en toe weer aan het werk op uitzendbasis. En voor de lichamelijke klachten ben ik daarnaast doorverwezen naar een osteopaat. Ik slaap weer makkelijker in en slaap ook de hele nacht door, waardoor ik weer lekkerder in mijn vel zit. Ik heb het gevoel weer verder te kunnen en kruip langzaam uit mijn dal.

Mijn dank is groot Esther!"

Mevr. I. en de tweeling...

"Na de geboorte van onze tweeling leefden we in een stroomversnelling. Het is dubbel genieten met 2 kindjes , maar ook dubbel druk. Zoals de gynaecoloog het al omschreef vlak na de geboorte, de eerste jaren zijn een heksentoer. Toen de jongens 4 jaar werden en naar school gingen, kwam ik tot rust en daarmee kwam er ook een hoop ellende naar boven. Ik kreeg last van paniekaanvallen, hartkloppingen, ´brok in de keel/gevoel´,  durfde niet meer op de snelweg te rijden etc. Ik voelde me nergens meer veilig, zelfs thuis niet.

Met deze klachten ging ik naar de huisarts, die me doorstuurde naar een psycholoog. Uiteindelijk kwam ik op het idee om naar een homeopaat te gaan en zo kwam ik bij Esther terecht… een schot in de roos. Natuurlijk moet je wel even geduld hebben, het is echt niet zo dat het na een paar korreltjes ´over´ is, maar na ieder gesprek met Esther en de daarbij horende korrels ging het een stukje beter. Uiteindelijk ging het zo goed, dat we nog een 3e kindje hebben gekregen. Iets waar ik jaren over getwijfeld heb, omdat ik zo bang was dat ik weer in dezelfde situatie zou komen als na de geboorte van onze tweeling. Maar niets is minder waar, ik voel me prima en geniet weer van het leven zonder overal beren op de weg te zien. En als ik me nu iets minder goed voel, bel ik Esther voor een afspraak en zit ik zo weer op het goede spoor.  

In de tussentijd zijn onze andere gezinsleden ook al met verschillende klachten bij Esther geweest met zeer goede resultaten. O.a. verdriet na het overlijden van opa, een zwaar gekneusde voet, stemmingswisselingen, problemen met de stoelgang etc. Het is heel fijn om bij Esther aan te kunnen kloppen. Vaak heb je problemen of probleempjes waar een homeopaat wel iets mee kan. Dus Esther, dank je wel!"

Mevr. S., verschillende klachten...

"Al ruim 2 jaar had ik last van verschillende klachten die steeds erger werden. Hartkloppingen, angstgevoel, soms een hoge bloeddruk, misselijkheid en vermoeidheid! Ook had ik kort achter elkaar meerdere blaasontstekingen gehad. Na een kijkje op de website voelde het meteen goed om contact op te nemen met Esther. Na het eerste consult kreeg ik een startmiddel mee. Die meteen aansloeg voor een gedeelte van de klachten.

Na het tweede uitgebreide gesprek waarin duidelijk werd waar mijn klachten vandaan kwamen kreeg ik het volgende middel. Esther wist al snel dat dit het juiste middel zou zijn. Na een beginreactie zijn mijn klachten steeds meer verdwenen. Het had zelfs effect op mijn zelfvertrouwen. Toen ik besloot om te gaan solliciteren tijdens de behandeling met de korrels merkte ik meteen verschil, ik was zelfverzekerd en ging met weinig zenuwen het gesprek tegemoet. Een duidelijke verbetering! Het is ontzettend prettig dat ik nu Esther even kan bellen om te overleggen. Esther Bedankt!"

Mevr. S. en haar terugkerende blaasontstekingen

"Ik ben bij Esther terecht gekomen omdat ik steeds een terugkerende blaasontsteking had die gelijk viel met mijn menstruatie. Elke maand weer raak. Alle onderzoeken bij de uroloog waren goed. Er was niets aan de hand met mijn blaas of nieren. De uroloog in het ziekenhuis dacht aan een hormonale stoornis en gaf het advies om naar de homeopaat te gaan. Ja, en daar was ik! Esther leerde ik kennen als goede luisteraar en wij bespraken de ‘kleinste dingetjes’ om er achter te komen wat er met mij aan de hand was. Zij ging in alle gesprekken heel vertrouwensvol met mij om en ik wist meteen, het voelt goed. Het vertrouwen was er.

Ik vertelde heel veel persoonlijke dingen en aan de hand van deze dingen probeerde zij een beeld over mij te maken. Ik herkende mij volledig terug in haar omschrijving van het homeopathisch middel, welke zij adviseerde. Na de eerste behandeling kon de blaasontsteking erger worden of terug komen en dan zou het daarna beter worden. Dat was ook zo. Daarna heb ik zeven maanden geen blaasontsteking gehad. Ik heb afgelopen jaar alleen 2 keer een blaasontsteking gehad en ook de bijwerkingen van de menstruatie zoals hoofdpijn en zweten is minder of helemaal verdwenen. Esther, dank je wel!"

Meisje Z. met slaapproblemen

"Via een oud collega kwam ik terecht bij Esther. Mijn dochter (destijds 6 jaar) had al vanaf dat zij 2 jaar oud was slaapproblemen en dan met name moeite met inslapen. Alles hadden we al geprobeerd. Eigenlijk hadden we het al geaccepteerd dat moeilijk inslapen bij haar hoorde. Het lukte haar alleen met mij naast haar en soms duurde het voor mijn gevoel wel uren voordat ze sliep. 

Ook 's nachts kroop ze regelmatig bij ons in bed. Na de behandeling ging het gelijk stukken beter met inslapen. Ik kon gewoon weglopen en ook 's nachts bleef ze doorslapen. Ook durfde ze ineens overal te logeren en werd ze een stuk zelfstandiger. Mede door deze positieve ervaring, zijn al meerdere personen uit ons gezin bij Esther langs geweest. Want automatisch denk ik nu aan Esther als iemand 'iets' heeft."

Mevr. L. en haar gezin

"Onze eerste stap naar Esther van Kommer was met onze jongste zoon. Van zijn geboorte af was het een slechte slaper. Toen hij twee was en ons nog steeds halve nachten wakker hield, besloten we dat we hem nu echt moesten gaan helpen. Via via kwamen we op het idee homeopathie te proberen. De open website van Esther sprak ons meteen aan en al gauw zaten we bij haar voor een eerste consult. Na een uitgebreid gesprek gaf ze korreltjes mee die ons mannetje maar een paar keer hoefde in te nemen. Het verzoek was of we de veranderingen na inname wilden noteren. En dan niet alleen de veranderingen die gericht waren op de klacht, maar alles. Bij onze zoon was dat meteen heel duidelijk: hij wilde steeds op blote voeten lopen en opvallend vaak zijn handen wassen. Toen ik die signalen terugkoppelde naar Esther wist zij meteen wat de volgende korrels voor hem moesten worden en binnen een paar weken sliep hij door!

Hoe eenvoudig kan het zijn? Dat we dit niet eerder hadden bedacht. Naar aanleiding van deze overtuigende eerste ervaring zijn we inmiddels alle zes bij Esther geweest. Mijn man eenmalig met een eczeem plek, die na 1 inname korrels weg was om niet meer terug te komen. Mijn oudste zoon omdat hij last had van jaloezie t.o.v. zijn broer en zussen en van woedeaanvallen. Daar hadden we al gauw een permanente verbetering. Voor onze oudste dochter omdat ze veel klaagde over buikpijn en daar geen fysieke aanleiding voor was. Zij werd dankzij de behandeling zelfverzekerder/steviger op school en ten opzichte van vriendinnen.

Voor onze jongste dochter omdat ze erg veel last had van eczeem. Voor haar was het wat langer zoeken dan voor de anderen. Inmiddels weten we welk middel bij haar hoort en is het probleem goed onder controle. Voor mijzelf omdat ik zo onder de indruk was van het verbluffende effect bij mijn kinderen dat ik me afvroeg waarom ik genoegen zou nemen met al die kwaaltjes waarvan ik dacht dat ze nu eenmaal bij me hoorden, zoals een slechte stoelgang, matig libido, slecht slapen.

Toen we mijn middel eenmaal hadden gevonden voelde ik het meteen. Een soort van inwendige klik, of alles weer goed zit. Ik voel me dan letterlijk en figuurlijk helemaal in balans en mijn klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat ik het allerfijnste vind, is dat we, nu we weten welke homeopathische middelen voor ieder van ons goed werken, gewoon Esther kunnen bellen als de problemen zich opnieuw voordoen. Of om de kinderen te helpen met de spanningen in de decembertijd. Of om sneller te herstellen na een griep. Gewoon om het beste uit onszelf te halen!"

*************************************************************************************************************************************************************************************************************

Energie gaat weer stromen

Al meer dan tien jaar merkt Karin een verlies aan krachten. Een sluipende vermoeidheid heeft zich van haar meester gemaakt. Alles lijkt loodzwaar en ze krijgt met moeite nog de ene voet voor de ander. Werken lukt al een tijdje niet.

Tijdens de homeopathische behandeling merkt Karin dat haar energie langzaam aan het verbeteren is. Het gaat niet van een leien dakje. Ze heeft herhaaldelijk een terugval en ervaart dan direct weer hoe moe ze vroeger was. Maar ze herstelt zich iedere keer sneller en krijgt elke keer daarna weer meer energie. Met vallen en opstaan en een jaar later is Karin weer vol energie en zit ze weer lekker in haar vel. 

(Bron: NVKH)

Zenuwen komen tot rust

20 Jaar geleden heeft Ilja een auto-ongeluk gehad en sindsdien gaat het alsmaar slechter met haar. Op het werk kan ze de drukte niet meer zo goed aan en concentreren is ook lastiger geworden. De chronische hoofdpijn, ontstaan na het ongeluk, is in de loop van de jaren alleen maar zwaarder en heftiger geworden en gaat steeds meer samen met sombere gevoelens.

Na een paar homeopathische middelen, is de verbetering geleidelijk steeds duidelijker geworden. Na een half jaar is de hoofdpijn zo goed als weg en ook de sombere gevoelens zijn aan het verdwijnen. Ze ontdekt weer het plezier in dingen en op het werk merkt ze dat ze de drukte steeds beter aan kan. Eindelijk komt ze langzaam maar zeker weer in haar kracht.

(Bron: NVKH)

Mijn lijf functioneert beter

Hans heeft al jaren stoelgangproblemen. Sinds 5 jaar komen hier ook pijnaanvallen bij. Deze nemen toe in heftigheid en frequentie. Drie dagen per maand kan hij vanwege de pijn al niet meer werken. In het gesprek met de klassiek homeopaat blijkt dat stress heel veel invloed heeft. Steeds vaker komen de klachten als hij in een stresssituatie zijn mond houdt en de dingen probeert weg te drukken.

Het valt Hans op dat hij door de homeopathische behandeling meer voor zichzelf durft op te komen. Hij merkt verder dat zijn darmen rustiger worden en dat hij de pijnaanvallen minder vaak heeft. De heftigheid van de pijn neemt ook af. Na een jaar zijn de stoelgangproblemen nog niet helemaal de wereld uit, maar Hans is duidelijk op de goede weg.

(Bron: NVKH)

Geen vrouw hetzelfde: menstruatieklachten

Els heeft een afspraak gemaakt bij de klassiek homeopaat omdat zij de laatste tijd steeds meer last heeft van haar menstruatie. Ook klaagt ze al jaren over vermoeidheid. Het wordt haar allemaal een beetje teveel. Een uitgebreid gesprek volgt.

Els: "Sinds de bevalling van Michiel acht jaar geleden, zit ik niet meer lekker in mijn vel. Mijn cyclus is onregelmatig en voor de menstruatie ben ik erg prikkelbaar. Ik kan dan moeilijk iets verdragen, zeker van m’n man en kinderen. Ik wil liever alleen gelaten worden en heb een hekel aan troost als ik me verdrietig of ellendig voel.”

Ze snapt het niet. "Alles is toch eigenlijk goed? Ik heb een lieve man en aardige kinderen!” Ze is boos op zichzelf. Af en toe heeft ze er vreselijk genoeg van. Els vervolgt: "Mijn woede-uitbarstingen zijn grillig en kunnen om niets ontstaan. Toch kan ik ze niet goed inhouden”. Haar buien gaan gelijk op met haar vermoeidheid. Bijzonder is dat haar vermoeidheid tijdelijk verdwijnt als ze even lekker bezig kan zijn in de tuin.

Els hoeft het homeopathisch geneesmiddel Sepia maar kort in te nemen. De eerste paar dagen voelt zij zich wat meer in zichzelf gekeerd. Tijdens het volgende gesprek vertelt ze: "Daarna ging het steeds beter. Vooral de menstruatie verloopt veel rustiger. Ik voel het niet meer aankomen. De prikkelbare buien heb ik alleen nog maar die ene dag dat de menstruatie begint en ze zijn niet meer zo heftig. Ik ben voor het eerst sinds jaren weer regelmatig ongesteld. In het algemeen neemt het aantal goede dagen langzaam toe. Ik voel me nu helderder, opgewekter en heb meer energie”.

Na enkele maanden voelt Els zich een ander mens. Els: "de menstruatie gaat prima. Ik kan ook weer genieten, heb weer zin om iets op te pakken en kan wat makkelijker relativeren. Ik voel me eindelijk weer lekker!”

(Bron: NVKH)

Rond de zwangerschap

Kirsten is twee maanden zwanger en zo moe! Ze huilt om alles en is snel geïrriteerd. Ze kent zichzelf niet meer. Verder heeft ze voordurend een naar weeïg gevoel in de maag.

Een paar dagen na de inname van het homeopathische geneesmiddel merkt ze  het al: ze krijgt meer energie, kan wat genieten en huilt niet meer zoveel. Ook verdwijnen de blaasontstekingen, koortslippen en het weeïge gevoel. Na een lichte terugval wordt het middel nog een keer herhaald en 7 maanden later bevalt Kirsten van een gezonde baby.

(Bron: NVKH)

Na de bevalling

Een half jaar na de bevalling gaat het nog steeds niet goed met Anne. Ze huilt, maar weet niet waarom. Ze heeft nergens plezier in. Ze zegt: "ik ben mezelf kwijt. Ik voel niks en ben alleen maar verdrietig”. Ze voelt zich ‘als een dweil’, zo slap en uitgeput. Ze heeft het gevoel het moederschap niet aan te kunnen. de verantwoordelijkheid drukt zwaar.

Na het homeopathische middel merkt ze dat alles even twee dagen dubbel zo erg is. En daarna gaat de zon weer schijnen. De energie komt met sprongen weer terug. Ook het contact met haar baby wordt anders. Ze hebben pret met elkaar. Dit heeft ze nog niet eerder zo ervaren. Twee herhalingen van het middel en driekwart jaar later blijft het goed gaan met Anne en haar dochter.

(Bron: NVKH)

Voor de baby

De eerste weken is Milan een rustige baby maar dan verandert het. Hij is veel wakker, moeilijk in slaap te krijgen en huilt hard. Ook heeft hij sindsdien constant snotneuzen en vocht achter zijn trommelvliezen. De huid wordt ruw en hij blijkt zich trager te ontwikkelen: tandjes komen niet goed door, hij kruipt nog niet en hij is passief. Hij speelt weinig en brabbelt niet.

Twee maanden na het homeopathische middel zegt zijn moeder: "Milan speelt meer en hij begon spontaan uit een beker te drinken. We leggen hem nu in bed en hij gaat slapen. Een opluchting! De snottebellen zijn grotendeels verdwenen en zijn gehoor is enorm verbeterd. Hij is gaan kruipen en loopt nu langs randjes”.

(Bron: NVKH)

Angsthazen met meer durf

Anne is een kleuter van vier. Haar moeder komt met haar omdat ze zich zorgen maakt. Anne blijft de hele dag bij haar in de buurt, wil niet alleen zijn of met andere kinderen spelen en claimt de hele dag haar aandacht. Ook het donker boezemt haar angst in. Het is ontstaan nadat Anne een keer heel heftig geschrokken is.

Vier weken later, tijdens het tweede gesprek, vertelt haar moeder dat ze verrast was door het snelle effect van die kleine korreltjes. Een paar dagen na de inname was ze Anne kwijt, dat was nog nooit gebeurd. Ze bleek op haar kamertje te zitten en speelde rustig met blokken. Sindsdien werd Anne steeds vrijer en spontaner. Voor hun gevoel hebben de ouders de oude Anne weer terug.

(Bron: NVKH)

Nachtbrakers onder zeil

Marije, een leuk meisje van anderhalf jaar oud. Overdag is er niets aan de hand. De problemen spelen alleen ’s nachts. Bijna elke nacht wordt Marije een paar keer krijsend wakker. Ze staart je met grote ogen aan, maar lijkt niets te zien. Ze lijkt helemaal in paniek. Haar ouders hebben het gevoel dat ze op zulke momenten totaal onbereikbaar is. Ze kunnen haar niet tot rust brengen. Er zit niets anders op dan afwachten tot alles na een kwartiertje weer gezakt is en iedereen weer gaat slapen. Marije heeft nog nooit een nacht doorgeslapen.

Na twee keer een homeopathisch geneesmiddel ingenomen te hebben is Marije de week erna nog twee keer ’s nachts wakker geworden. Opvallend was dat ze niet zo paniekerig was. Sindsdien slaapt ze heerlijk door, al weer een half jaar lang. Een hele verademing voor haar ouders.

(Bron: NVKH)

Druktemakers met een handrem

Bas, 8 jaar. Zijn moeder vertelt:”Elke dag om drie uur komt er een orkaan uit school. Hij moet altijd iets bewegen en binnen de kortste keren heeft hij een enorme bende om zich heen en maakt hij ruzie met zijn broertje”. Zijn meester heeft haar verteld dat het op school ook niet zo lekker gaat. Bas heeft veel moeite om zich op zijn werk te concentreren, ziet alles en kan maar met moeite even op zijn stoel blijven zitten.

Na een paar homeopathische middelen gaat het vier maanden later een stuk beter op school. Bas kan zich beter concentreren en heeft minder moeite met stil zitten. Thuis is er duidelijk minder ruzie en is de rust wat weergekeerd. Bas vertelt: "Dat wilde gevoel in mijn hoofd heb ik niet meer, dat voelt veel fijner zo. Dan is niet iedereen steeds boos op mij”.

(Bron: NVKH)

‘Alles waarvan we ons niet bewust zijn, bevindt zich in geprojecteerde toestand’


Carl Gustav Jung