Esther van Kommer - Klassiek Homeopaat NVKH - R.HOM

Mijn naam is Esther van Kommer. Al heel jong hield ik mij bezig met de grote vragen in het leven en interesseerde ik mij erg voor de natuur en de energetische kracht die hierin verscholen ligt. Door mijn levenservaringen wilde ik eerst maatschappelijk werkster of psycholoog worden. Maar toen homeopathie op mijn pad kwam was dit zo’n positieve bevestiging van mijn levensweg dat het snel duidelijk was dat ik zelf homeopaat wilde worden. De combinatie van het gesprek en klassieke homeopathie is een bijzondere en persoonlijke behandeling die de onderliggende oorzaak of levensthema voor iemand duidelijk kan maken, zodat een mens geholpen kan worden om beter te worden en in balans te komen. Gezondheid is immers ons waardevolste bezit en bepaald voor een groot deel hoe we ons leven ervaren.

Tijdens de 6-jarige opleiding aan de School voor Homeopathie te Amersfoort kwam ik tot het besef dat alles waar ik mij in mijn leven voordien in had geïnteresseerd zoals natuurgeneeskunde, psychologie, de mens en alle boeken die ik had gelezen alleen maar een positieve aanvulling waren. In 2006 ben ik succesvol afgestudeerd als Klassiek homeopaat en direct vol enthousiasme met mijn praktijk voor klassieke homeopathie in Hoevelaken begonnen.

Verder heb ik mij vanaf begin 2000 erg verdiept in de schildklier problematiek. Mijn eindscriptie ging dan ook over ‘homeopathie en schildklier problematiek’ en daarmee is duidelijk geworden welke ondersteuningen en mogelijkheden er op natuurlijk gebied voorhanden is voor schildklierpatiënten. Eigenlijk het beste uit iemand halen, zelfs als je schildklierhormoon (thyrax, euthyrox) moet gebruiken. Homeopathie kan dan ook heel goed naast reguliere medicatie werken en ondersteunt elkaar juist. 

In 2001/2002 heb ik tevens de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde gevolgd aan de SOE (Stichting Orthomoleculaire Educatie). Dit is een HBO opleiding voor therapeuten en artsen die zich willen verdiepen in orthomoleculaire voedingsleer (orthos= juist, optimaal).  Hierdoor is het mogelijk dat er indien gewenst een vrijblijvend advies gegeven kan worden op het gebied van vitaminen, mineralen en/of een gezond leef- en voedingsadvies. Mijn ervaring is dat als men de juiste balans vindt door middel van de juiste voeding, beweging en leefwijze, men vanzelf op het juiste gewicht komt en een dieet overbodig is.

Om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan Klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH, volg ik elk jaar de verplichte nascholingen zowel op homeopathisch als op medisch gebied. 

U bent van harte welkom in mijn praktijk!

 

‘Meestal verliezen we onszelf in het verleden of worden we weggevoerd naar de toekomst. Als we aandachtig zijn en in direct contact met het huidige ogenblik, verdiept zich ons inzicht in wat er in en om ons heen gebeurt, waardoor we geleidelijk vervuld worden van instemming, vreugde, vrede en liefde’

 

Thich Nhat Hanh